Antena 3 CNN Externe Ce măsuri a luat revista daneză care a publicat celebrele caricaturi cu profetul Mahomed

Ce măsuri a luat revista daneză care a publicat celebrele caricaturi cu profetul Mahomed

Ce măsuri a luat revista daneză care a publicat celebrele caricaturi cu profetul Mahomed
Sursa foto: Foto: flapsblog.com
de M.Z.    |    07 Ian 2015   •   18:58
Securitatea a fost sporită miercuri la sediul publicaţiei daneze Jyllands-Posten, care a publicat în 2005 caricaturi cu profetul Mahomed, măsura fiind luată după atacul terorist care a vizat în urmă cu câteva ore săptămânalul francez Charlie Hebdo, informează presa daneză, potrivit Agerpres.
 
Jyllands-Posten şi-a informat salariaţii că măsurile pentru protejarea lor au fost întărite, de o manieră care nu a fost precizată în comunicatul publicat de cotidianul Berlingske. 
 
"Supravegherea şi nivelul de securitate din şi în jurul birourilor noastre de la Copenhaga şi Viby (oraş unde revista are un sediu) au fost întărite. Urmărim îndeaproape situaţia de după atacul îndreptat împotriva (publicaţiei satirice franceze) Charlie Hebdo, produs astăzi şi care a făcut 12 morţi", a subliniat conducerea revistei daneze, potrivit comunicatului. 
 
Jyllands-Posten a devenit celebră în întreaga lume după ce a publicat, în septembrie 2005, 12 caricaturi cu profetul Mahomed, provocând violente manifestaţii de protest în mai multe ţări musulmane. Acele desene au fost reproduse de Charlie Hebdo câteva luni mai târziu. 
 
Kurt Westergaard, autorul acelor caricaturi extrem de controversate, a scăpat unei tentative de asasinat care a avut loc la domiciliul său în 2010. 
 
Într-un interviu acordat miercuri postului de radio public danez DR, Westergaard s-a declarat şocat de atacul "înspăimântător şi oribil" din Franţa, amintind că el personal beneficiază de protecţie din partea poliţiei care îi permite să "trăiască liniştit şi în cea mai mare siguranţă". 
 
Serviciile de securitate daneze, PET, au anunţat că menţin nivelul de vigilenţă în faţa atacurilor teroriste. 

Cel puţin 12 persoane, dintre care 10 jurnalişti şi doi poliţişti, au murit miercuri, iar alte opt persoane sunt rănite, în urma unui atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Atacul a avut loc în timpul şedinţei săptămânale a redacţiei, organizată miercurea.

Charlie Hebdo este un ziar de satiră francez, care în 2012 a publicat caricaturi ironice ale liderilor religioşi musulmani şi ale Profetului Mahomed.

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close