Antena 3 CNN Externe Cea mai amplă manifestaţie antifascistă din ultimii ani. Peste 10.000 de greci au cerut interzicerea partidului Zorii Aurii

Cea mai amplă manifestaţie antifascistă din ultimii ani. Peste 10.000 de greci au cerut interzicerea partidului Zorii Aurii

Cea mai amplă manifestaţie antifascistă din ultimii ani. Peste 10.000 de greci au cerut interzicerea partidului Zorii Aurii
Sursa foto: Foto: news.ph.msn.com
de M.Z.    |    26 Sep 2013   •   08:16

La Atena a avut loc miercuri cea mai amplă manifestaţie antifascistă din ultimii ani. Peste 10.000 de oameni au cerut interzicerea partidului de extremă dreapta Zorii Aurii, intrat în Parlament după alegerile de anul trecut, încercând să denunţe astfel pericolul neofascismului.


Protestele au izbucnit după ce un popular cântăreţ a fost înjunghiat mortal de un membru al Zorilor Aurii. 

Indignarea a cuprins opinia publică din Grecia după ce, miercuri, un rapper cu opinii de stânga a fost înjunghiat mortal. Ucigaşul a recunoscut că face parte din Zorii Aurii, deşi liderii partidului neagă orice implicare. 
 
Asasinarea muzicianului a pus în alertă şi autorităţile care, până acum, nu le dădeau prea mare atenţie neofasciştilor. Ancheta a dezvăluit că în unele sedii ale partidului Zorii Aurii erau depozitate arme. 
 
Protestele de la Atena au fost urmate de confruntări cu poliţia, care a ridicat baraje în calea manifestanţilor ce se îndreptau spre sediul partidului neofascist. 
 
Un mic grup de protestatari violenţi a incendiat pubele şi i-a bombardat pe poliţişti cu sticle incendiare. Oamenii legii au ripostat cu gaze lacrimogene.

Manifestaţii de mai mică amploare au avut loc la Salonic şi în alte oraşe ale Greciei. 
 
 

×
Subiecte în articol: Grecia proteste proteste grecia
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close