Antena 3 CNN Externe Cel puţin 13 morţi în tragedia din Marea Adriatică. Autorităţile se tem de creşterea bilanţului

Cel puţin 13 morţi în tragedia din Marea Adriatică. Autorităţile se tem de creşterea bilanţului

Cel puţin 13 morţi în tragedia din Marea Adriatică. Autorităţile se tem de creşterea bilanţului
Sursa foto: Foto:independent.co.uk
de S.T.    |    31 Dec 2014   •   12:31

Incendiul de pe feribotul Norman Atlantic, în largul Albaniei, a provocat 13 morţi oficial, dar fără îndoială că numărul lor este mai mare din cauza prezenţei unor călători clandestini la bordul navei şi a lipsei de fiabilitate a listei de pasageri, relatează AFP.

În afară de cei 11 pasageri, între care trei italieni, doi marinari albanezi veniţi în ajutorul echipelor de salvare au murit după ruperea unui cablu de remorcare în timpul operaţiunilor de salvare pe mare.

Dar epava feribotului, odată recuperată, va dezvălui probabil alte victime, a avertizat marţi procurorul Giuseppe Volpe, responsabil de ancheta deschisă pentru elucidarea circumstanţelor producerii tragediei.

Prezenţa unor călători clandestini la bord este de acum cunoscută, trei dintre ei fiind identificaţi, doi afgani şi un sirian care a cerut azil politic, a precizat procurorul.

Dar fără îndoială că există şi alţii ascunşi în numeroasele camioane transportate de Norman Atlantic, a explicat el

Singura certitudine este că 427 de persoane, dintre care 56 de membri ai echipajului, au fost salvate în cursul unei operaţiuni "fără precedent", potrivit autorităţilor italiene.

Feribotul, de acum fără pasageri şi membri ai echipajului, va fi remorcat către portul italian Brindisi, la aproximativ 75 de kilometri de locul incendiului.

×
Subiecte în articol: feribot
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close