Antena 3 CNN Externe Centrala nucleară de la Fukushima a primit autorizaţia pentru a deversa un milion de tone de apă radioactivă

Centrala nucleară de la Fukushima a primit autorizaţia pentru a deversa un milion de tone de apă radioactivă

Autoritatea de reglementare nucleară din Japonia a aprobat astăzi eliberarea în mare a apei radioactive de la centrala Fukushima, potrivit Reuters.

Centrala nucleară de la Fukushima a primit autorizaţia pentru a deversa un milion de tone de apă radioactivă
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    07 Iul 2023   •   08:10

Autoritatea de reglementare nucleară din Japonia a acordat azi autorizația care va permite societății Tokyo Electric Power Co (Tepco) să înceapă să elibereze peste un milion de tone de apă radioactivă. Tepco a administrat centrala nucleară distrusă de tsunami, Fukushima Daiichi.

Marți, Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunțat că o analiză de doi ani a arătat că planul japonez de eliberare a apei va avea un impact neglijabil asupra mediului.

Certificatul autorității de reglementare japoneze este ultimul document de care avea nevoie compania pentru a începe procesul de deversare în mare, notează Mediafax.

Demersul a fost aspru criticat atât în interiorul Japoniei, cât și în statele din zonă. Unii experți se tem că apele radioactive vor distruge viața marină și vor afecta grav activități precum pescuitul și turismul.

×
Subiecte în articol: Fukushima
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close