Antena 3 CNN Externe Centru de vaccinare, deschis în catedrala principală a Bisericii Greco-Catolice din Kiev

Centru de vaccinare, deschis în catedrala principală a Bisericii Greco-Catolice din Kiev

Biserica Greco-Catolică din Ucraina a decis să deschidă un centru de vaccinare în catedrala principală din Kiev. Este primul astfel de demers al unei organizații religioase, într-o țară cu conservatoare și unde opoziția față de vaccinuri este larg răspândită.

Centru de vaccinare, deschis în catedrala principală a Bisericii Greco-Catolice din Kiev
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    08 Noi 2021   •   21:29

Biserica Greco-Catolică este a treia confesiune din Ucraina, iar numărul credincioșilor săi ajunge la 5,5 milioane de oameni. Instituția religioasă a decis să se alăture luptei împotriva pandemiei.

Inițiativa cultului vine într-un moment delicat pentru țara vecină. Numărul cazurilor de infectare a crescut considerabil. Mai mult, statul este unul dintre cele mai sărace din Europa, iar sistemul de sănătate este grav afectat, scrie AFP.

Cu toate acestea, alte culte religioase au evitat să se implice în campania de vaccinare sau să îndemne oamenii în vreo direcție.

"Biserica nu vede niciun motiv să se opună vaccinului. Este o posibilitate de a vă salva viața și sănătatea," a declarat preotul Taras Jeblinsky, luni, după ce zeci de persoane au fost imunizate în biserică.

Și enoriașii au văzut cu ochi buni demersul: ”când ceva nu merge bine, orice comunitate, inclusiv religioasă, trebuie să-și ajute compatrioții,” a spus Nazar Kozak, un avocat în vârstă de 32 de ani.

"Locul este foarte bine ales. Este un loc frumos, cu mult aer. Și sunt puțini oameni", a spus Oleksandre Ovtcharov, un pensionar în vârstă de 69 de ani, după ce a fost vaccinat.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close