Antena 3 CNN Externe China ia măsuri drastice pentru combaterea coronavirusului: oameni închişi forţat în locuinţe, într-un oraş din Hubei

China ia măsuri drastice pentru combaterea coronavirusului: oameni închişi forţat în locuinţe, într-un oraş din Hubei

China ia măsuri drastice comparabile cu impunerea legii marţiale în zona afectată de coronavirus.

China ia măsuri drastice pentru combaterea coronavirusului: oameni închişi forţat în locuinţe, într-un oraş din Hubei
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    14 Feb 2020   •   12:41

Într-un oraş din centrul provinciei Hubei, oamenii au fost închişi forţat în locuinţe, iar autorităţile îi vor vizita zilnic ca să le aducă mâncare şi să le ia temperatura.

Ultimele date arată că aproape 1.400 de oameni au fost ucişi de coronavirus, iar Japonia a confirmat un prim deces. Numărul celor infectaţi a depăşit 65.000.

În ultimele 24 de ore, în epicentrul epidemiei, alţi 116 oameni au pierdut lupta cu virusul ucigaş. La cel mai mic simptom, bolnavii sunt condamnaţi la izolare, sunt luaţi cu forţa de pe stradă, de poliţişti sau militari.

În puţin mai mult de o lună, virusul a răspus aproape 1500 de oameni. Dar sunt voci care vorbesc despre un bilanţ al victimelor mult mai mare, ţinut secret de autorităţi.

Vin însă şi veşti bune din Wuhan, centrul epidemiei de coronavirus. Aproape 4000 de pacienţi din regiune au fost externaţi de la începutul epidemiei, după ce s-au vindecat.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus China
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close