Antena 3 CNN Externe China interzice importurile de alimente din Japonia, după ce a fost aprobată deversarea apei radioactive de la centrala Fukushima

China interzice importurile de alimente din Japonia, după ce a fost aprobată deversarea apei radioactive de la centrala Fukushima

Din motive de siguranță, China a decis să interzică importurile de alimente din Japonia, după ce a fost aprobată eliberarea în mare a apei radioactive de la centrala Fukushima.

China interzice importurile de alimente din Japonia, după ce a fost aprobată deversarea apei radioactive de la centrala Fukushima
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iul 2023   •   10:00

China, cel mai mare cumpărător al fructelor de mare din Japonia, a anunțat că va revizui procedurile privind importul de alimente, în special produse acvatice, din diferite părți ale țării.

De asemenea, vama chineză susține că va înmulți controalele privind detectarea și monitorizarea substanțelor radioactive.

Măsura a fost luată pentru a preveni intrarea în China a alimentelor japoneze contaminate radioactiv.

Timp de câteva săptămâni, China și-a exprimat în mod public opoziția puternică față de inițiativa Japoniei de a descărca în mare apa radioactivă de la centrala nucleară de la Fukushima.

Citește și: Centrala nucleară de la Fukushima a primit autorizaţia pentru a deversa un milion de tone de apă radioactivă

Organismul de supraveghere nucleară al ONU, Agenția Internațională pentru Energie Atomică, a dat undă verde Japoniei, săptămâna aceasta, pentru a începe descărcarea a peste un milion de tone de apă folosită pentru răcirea componentelor centralei, după ce aceasta a fost distrusă de un tsunami în 2011.

Autoritatea de reglementare nucleară din Japonia a aprobat, vineri, eliberarea în mare a apei radioactive de la centrala Fukushima. Certificatul este ultimul document de care avea nevoie compania japoneză pentru a începe procesul, notează Mediafax.

×
Subiecte în articol: China apă contaminată Fukushima japonia
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close