Antena 3 CNN Externe Cimitirele din Italia sunt depăşite. Autorităţile nu mai au unde să îngroape imigranţii ilegali morţi pe Mediterană

Cimitirele din Italia sunt depăşite. Autorităţile nu mai au unde să îngroape imigranţii ilegali morţi pe Mediterană

Cimitirele din Italia sunt depăşite. Autorităţile nu mai au unde să îngroape imigranţii ilegali morţi pe Mediterană
de S.T.    |    21 Aug 2015   •   20:06

Autoritățile locale din orașul italian Catania au anunțat vineri că nu mai au locuri în cimitire pentru a-i înmormânta pe imigranții clandestini recuperați morți din apele Mării Mediterane, transmite agenția EFE, potrivit Agerpres.

Într-un interviu acordat cotidianului La Repubblica, viceprimarul din Catania a declarat că la ora actuală există 65 de trupuri neînsuflețite care nu pot fi îngropate, pentru că locurile din cimitire sunt epuizate, singurele rămase libere fiind în proprietatea localnicilor.

Din cele 65 de cadavre, 45 sunt ale unor refugiați morți în urma naufragiului din luna aprilie, când un trauler s-a scufundat, provocând decesul a peste 800 de persoane. Viceprimarul a mai precizat că, în ultimii doi ani și jumătate, în cimitirele din Catania au fost înmormântați peste o sută de refugiați.

Însă nu doar cimitirele din Italia sunt depășite, ci și centrele de primire a refugiaților. Ministrul italian de interne, Angelino Alfano, a anunțat luna trecută crearea a încă 10.000 de locuri în taberele de refugiați, acestea adăugându-se celor 86.000 deja existente în cele 456 de centre de primire de pe tot cuprinsul țării, cele mai multe fiind în partea de sud.

 

×
Subiecte în articol: imigranti marea mediterana Catania
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close