Antena 3 CNN Externe Cine este ucigaşul poliţiştilor din atacul armat de la Baton Rouge. Detaliul care şochează autorităţile

Cine este ucigaşul poliţiştilor din atacul armat de la Baton Rouge. Detaliul care şochează autorităţile

Cine este ucigaşul poliţiştilor din atacul armat de la Baton Rouge. Detaliul care şochează autorităţile
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
18 Iul 2016   •   18:59

Fost combatant american în Irak, militant pentru drepturile persoanelor de culoare şi observator al tensiunilor rasiale din Statele Unite - profilul agresorului din Baton Rouge, care a ucis trei poliţişti duminică, se aseamănă cu cel al ucigaşului din Dallas, relatează luni AFP.

Gavin Eugene Long a deschis focul în circumstanţe încă neclare, atunci când poliţişti alertaţi de prezenţa unui bărbat înarmat în oraşul din Louisiana au sosit la faţa locului. Într-un gest încă inexplicabil, el a împuşcat trei poliţişti - între care şi unul de culoare - şi a rănit alţi trei, înainte de a fi ucis, în ziua în care împlinea 29 de ani.

Tânărul a servit cinci ani în marina militară în calitate de specialist în reţele de date începând din august 2005, conform dosarului său militar. El a primit gradul de sergent şi a făcut parte din forţele americane desfăşurate în Irak în perioada iunie 2008 - ianuarie 2009.

Potrivit documentelor judiciare, obţinute de AFP, Gavin Eugene Long s-a căsătorit în 2009 şi a divorţat în 2011. El a studiat apoi la Universitatea din Alabama pe parcursul unui singur semestru în 2012.

Anchetatorii încearcă încă să determine ce l-a făcut pe tânărul de culoare să vină duminică în Baton Rouge, în condiţiile în care acesta trăia în Kansas City, la circa 1.100 de kilometri la nord.

Potrivit contului său de Twitter, el s-a deplasat recent la Dallas, la locul masacrului care a marcat SUA: pe 7 iulie, Micah Johnson, un veteran american care a servit în Afganistan, a ucis cinci poliţişti în oraşul texan, ca represalii pentru brutalitatea poliţiei împotriva persoanelor de culoare din ţară.

La fel ca lunetistul din Dallas, Gavin Eugene Long părea să-şi fi concentrat atenţia în ultimii ani asupra cauzei persoanelor de culoare din Statele Unite şi a urmărit îndeaproape escaladarea tensiunilor între minoritatea afro-americană şi forţele de ordine din ţară.

Anul trecut, el şi-a schimbat numele devenind 'Cosmo Ausar Stepenra', revendicându-şi astfel apartenenţa la Nation Washitaw, un grup de culoare american care pretinde că este o naţiune suverană cu aceleaşi drepturi ca amerindienii.

Cu câteva ore înainte de atacul de la Baton Rouge, Cosmo Ausar Stepenra, scria pe Twitter un mesaj enigmatic: 'Doar pentru că te trezeşti în fiecare dimineaţă, nu înseamnă că trăieşti. Şi doar pentru că îşi părăseşti corpul fizic, nu înseamnă că eşti mort'.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close