Antena 3 CNN Externe Circa 550 de militari germani vor suplimenta efectivele din Kosovo înaintea alegerilor generale din Serbia

Circa 550 de militari germani vor suplimenta efectivele din Kosovo înaintea alegerilor generale din Serbia

Circa 550 de militari germani vor suplimenta efectivele din Kosovo înaintea alegerilor generale din Serbia
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
21 Apr 2012   •   16:58

Aproximativ 550 de militari germani vor fi trimişi pentru a suplimenta efectivele din Kosovo înaintea alegerilor generale din Serbia, de la 6 mai, care generează tensiuni în zonă, au anunţat sâmbătă Ministerele Apărării şi Afacerilor Externe, citate de AFP.
   
Comandantul trupelor din cadrul Forţei NATO în Kosovo (KFOR) a cerut mobilizarea acestor soldaţi, precum şi a 150 de austrieci, un batalion de rezervă operaţională (ORF), a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, care a confirmat informaţii publicate în ediţia online de revista Der Spiegel.
   
Aceştia ar urma să ajungă în teren la 1 mai, pentru scrutinul prevăzut la 6 mai.
   
Trupele internaţionale din Kosovo au anunţat vineri că au consolidat măsurile de securitate în nordul teritoriului pentru a împiedica o deteriorare a situaţiei, deja tensionată, între sârbi şi albanezi, odată cu apropierea scrutinului.
   
Majoritari în nordul Kosovo, sârbii, ca şi autorităţile de la Belgrad, nu recunosc independenţa proclamată de albanezii kosovari în 2008. Ei intenţionează să participe la alegerile generale sârbe.
   
Belgradul a anunţat recent că nu va organiza alegeri locale în municipalităţile cu majoritate sârbă din Kosovo în lipsa sprijinului ONU.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close