Antena 3 CNN Externe Încă o pierdere grea pentru Vladimir Putin. Ucrainenii au ucis un ofițer de grad înalt

Încă o pierdere grea pentru Vladimir Putin. Ucrainenii au ucis un ofițer de grad înalt

Rusia a mai pierdut un ofițer superior.

Încă o pierdere grea pentru Vladimir Putin. Ucrainenii au ucis un ofițer de grad înalt
de Laura Dinu    |    21 Mar 2022   •   08:42

Comandantul adjunct al flotei ruse de la Marea Neagră ar fi fost lichidat în timpul unor lupte intense din zona Mariupol, susțin surse ucrainene. 

Se crede că acesta este primul ofițer de marină ucis în invazie. 

De asemenea, Kievul susține că a ucis cinci generali. 

Autoritățile ruse au afirmat că au lansat un alt atac cu rachete hipersonice asupra Ucrainei, pentru a doua zi consecutiv. Un bloc de locuințe cu 10 etaje a fost avariat grav, duminică, după explozia unui obuz în nord-vestul Kievului. Cinci oameni au fost răniți. Rușii dau ultimatum Ucrainei pentru predarea Mariupolului.

Și o uzină chimică a fost avariată la Sumî, în urma atacurilor ruseşti .O scurgere de amoniac a fost anunţată la o uzină de produse chimice din Sumî, conform guvernatorului regiunii Dmitro Jiviţki, care a avertizat că persoanele aflate pe o rază de cinci kilometri de uzina Sumîhimprom trebuie să părăsească zona.

Iar trupele ruseşti din sudul Ucrainei încă încearcă să treacă de oraşul Nikolaev, intenţionând să meargă spre vest, către Odesa, a anunţat duminică seară Ministerul britanic al Apărării, citat de CNN. Aceste forţe, care vin dinspre Crimeea, au făcut puţine progrese în ultimele săptămâni, a mai transmis ministerul pe Twitter. Conform, sursei citate, forţele navale ruseşti continuă blocada asupra coastei ucrainene şi să lanseze atacuri cu rachete vizând ţinte din  Ucraina.  Ministerul a avertizat că blocada instituită asupra zonei de coastă a Ucrainei va agrava situaţia umanitară şi va împiedica accesul cu provizii vitale către populaţia ucraineană.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close