Antena 3 CNN Externe Comunitatea pakistaneză din Sheffield organizează patrule pe străzi, pentru a-i educa pe romi "cum să se comporte în Anglia"

Comunitatea pakistaneză din Sheffield organizează patrule pe străzi, pentru a-i educa pe romi "cum să se comporte în Anglia"

Comunitatea pakistaneză din Sheffield organizează patrule pe străzi, pentru a-i educa pe romi "cum să se comporte în Anglia"
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    13 Noi 2013   •   11:41

Romii se adună pe străzi seara, fac mult zgomot şi multă mizerie, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Comunitatea romă venită din Europa de Est tulbură liniştea şi calitatea vieţii din oraşul Sheffield, iar locuitorii sunt nemulţumiţi şi vor ca străzile să fie eliberate.

Tensiunile rasiale şi pericolul de a izbucni revolte civile sunt din ce în ce mai mari şi deja există primele semne că s-ar putea declanşa violenţe împotriva romilor nou-veniţi.

Comunitatea locală pakistaneză a organizat patrule pentru păstrarea ordinii publice, între ora 20-22, în fiecare zi de lucru a săptămânii, pentru a-i educa pe romi "cum să se comporte în Anglia”.

Daily Mail scrie că mai mulţi voluntari, însoţiţi de un muncitor slovac, pe post de translator, le spune, politicos, grupurilor de bărbaţi, femei şi copii să intre înapoi în case, să-şi ridice gunoaiele de pe jos şi să nu mai facă gălăgie.


Foto: Wikipedia

Un ordin privind "dispersarea" a fost instituit în ultimele luni, dând poliţiei puterea de a răspândi orice adunare pe străzile cartierului Page Hall, dacă participanţii provoacă „hărţuire, gălăgie sau pericole”.

Evident, până acum problema tot nu s-a rezolvat.

Populaţia romă din Sheffield are circa 2.000-4.000 de membri şi numărul lor este în creştere.

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close