Antena 3 CNN Externe Conflict diplomatic între România și Ucraina după un incident de la EURO2020. Ambasada României a fost notificată

Conflict diplomatic între România și Ucraina după un incident de la EURO2020. Ambasada României a fost notificată

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, vrea explicații după ce suporterii ucrainieni nu au fost lăsați să intre pe Arena Națională cu steagurile Crimeei, conform gsp.ro

Conflict diplomatic între România și Ucraina după un incident de la EURO2020. Ambasada României a fost notificată
Sursa foto: twitter.com/promoteukraine - twitter.com/Sanjana69686192
de Alexandru Negrici    |    24 Iun 2021   •   13:01

O serie de suporteri ucrainieni și-au dorit să intre pe stadion cu steaguri pe care este ilutrată și harta Crimeei,  regiunea anexată de Rusia în 2014.

Aceștia nu au fost lăsați să pătrundă pe arenă, deoarece mesajele au fost considerate politice de către organizatorii români.

"Poliția Română nu i-a lăsat pe acești fani ucraineni să intre pe arenă, deoarece steagul este „politic”. Frontierele recunoscute la nivel internațional ale unei țări NU sunt politice - (n.r. iar permiterea afișării lor este) de bun simț", a comentat o fană a Ucrainei pe Twitter.

"Între timp, #România recunoaște #Crimeea drept #Ucraina (așa cum ar trebui să facă toată lumea). #CrimeeaEsteUcraina", a continuat aceasta.

Se pare că oamenii legii au fost de neînduplecat, chiar și după ce suporterii au arătat imagini de pe Google Maps cu harta Ucrainei.

Autoritățile din Ucraina au fost sesizate în urma scandalului de pe rețelele de socializare.

„Ministrul de externe Dmitro Kuleba a contactat de îndată Ambasada Ucrainei în România pentru a lua legătura cu partea română și a clarifica situația”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina, Oleg Nikolenko.

Jandarmeria din România a declarat că acțiunile agenților au fost în conformitate cu regulamentul UEFA.

Scandalul tricourilor naționalei Ucrainei

Ucraina a stârnit furia Rusiei după ce şi-a prezentat oficial echipamentul pentru EURO 2020.

Tricourile blamate de Moscova au desenate pe piept harta statului, care include şi teritoriul Crimeei, anexat de ruşi în 2014.

UEFA a cerut Ucrainei să schimbe tricourile concepute pentru Euro 2020 și aprig contestate de Moscova

Forul fotbalistic european susține că sloganul "Glorie eroilor noștri", prezent pe tricouri și larg invocat în timpul protestelor anti-Rusia din 2014, are o "clară natură politică".

×
Subiecte în articol: Crimeei
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close