Antena 3 CNN Externe Țara care a interzis blugii mulați și tunsorile cu chică

Țara care a interzis blugii mulați și tunsorile cu chică

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a interzis tunsorile cu chică și blugii mulați, într-un efort de a ține tinerii sub control.

Țara care a interzis blugii mulați și tunsorile cu chică
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    18 Mai 2021   •   13:46

Se pare că dictatorul se teme de influența occidentală decadentă asupra tinerilor din țară, pe fondul unor temeri mai vechi, potrivit cărora o astfel de influență ar putea duce la o rupere regimul său. 

Blugii rupți și mulați și tunsorile extravagante, ar fi privite ca semne ale unei „invazii a stilului de viață capitalist”.

Kim Jong-un, despre care se spune că este extrem de îngrijorat că regimul său va cădea, a decretat cu ceva timp în urmă ca toate persoanele care adoptă stiluri bizare de modă să fie trimise în lagăre de muncă. 

Ziarul de stat The Rodong Sinmun, care aparține partidului muncitoresc, a lansat un nou apel pentru ca astfel de probleme să fie eliminate, pentru că, în mod contrar, ”țara se va prăbuși ca un zid”.

„Istoria ne învață o lecție crucială. Faptul că o țară poate deveni vulnerabilă și, eventual, se poate prăbuși ca un zid, indiferent de puterea sa economică și de apărare, dacă nu ne respectăm propriul nostru stil de viață. Trebuie să fim atenți chiar și la cel mai mic semn al stilului de viață capitalist și să luptăm pentru a scăpa de el”, scrie ziarul. 

Potrivit rapoartelor, nici părul vopsit și nici piercing-urile nu sunt acceptate. 

Kim Jong-un a interzis coafurile „non-socialiste”, rămânând cu o gamă foarte limitată de tunsori aprobate permise, spun cei din interior, potrivit mirror.co.uk.

 

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close