Antena 3 CNN Externe Țara unde nu există pandemie. Autoritățile susțin că nu au descoperit niciun caz de coronavirus

Țara unde nu există pandemie. Autoritățile susțin că nu au descoperit niciun caz de coronavirus

Coreea de Nord a raportat Organizației Mondiale a Sănătății că, până în luna aprilie, a testat 25.986 de persoane, dar nu a descoperit, până în acest moment, niciun măcar un caz de infectare cu SARS CoV-2.

Țara unde nu există pandemie. Autoritățile susțin că nu au descoperit niciun caz de coronavirus
Sursa foto: gettyimages
de Laura Dinu    |    11 Mai 2021   •   13:10

Pe de altă parte, OMS a declarat într-un raport săptămânal de monitorizare că cifrele testelor din Coreea de Nord includ 751 de persoane care au fost testate în perioada 23-29 aprilie, dintre care 139 aveau boli asemănătoare gripei sau infecții respiratorii severe.

Experții au fost sceptici cu privire la pretențiile Coreei de Nord de a obține un record perfect în ceea ce privește lupta împotriva coronavirusului în țară, ținând cont de infrastructura sanitară precară și frontiera pe care o împarte cu China.

Coreea de Nord și-a descris eforturile anti-COVID ca fiind ”o chestiune de existență națională”. Pentru asta, a interzis intrarea turiștilor, a expulzat diplomați şi a restricționat sever traficul şi comerțul transfrontalier.

De asemenea, autoritățile nu au mai făcut public numărul persoanelor intrate în carantină anul acesta, însă, anterior, au declarat că au carantinat zeci de mii de persoane care au prezentat simptome, scrie apnews.com

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close