Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord şi Coreea de Sud, în prag de război. S-au oprit negocierile şi comunicaţiile militare

Coreea de Nord şi Coreea de Sud, în prag de război. S-au oprit negocierile şi comunicaţiile militare

Coreea de Nord şi Coreea de Sud, în prag de război. S-au oprit negocierile şi comunicaţiile militare
Sursa foto: Foto: globalresearch.ca
30 Mai 2011   •   21:15
Corea de Nord a anunţat că renunţă la negocierile cu Guvernul de la Seul şi va întrerupe, de asemenea, legăturile de comunicaţii militare, conform unui comunicat oficial, citat de AFP.

Anunţul a fost făcut de Comisia de Apărare Naţională, unul dintre cele mai importante organisme în stat. Phenianul a ameninţat, totodată, că nu va lăsa nepedepsite un posibil "război psihologic” din partea Seul.

Nici cuvintele alese pentru această decizie nu au fost de natura diplomatică: "Armata şi poporul Coreei de Nord nu vor negocia cu trădătorul Lee Myung-Bak şi clanul său”, se arată în comunicat.

"Trădătorul” la care se face referire este chiar preşedintele Coreei de Sud.

Coreea de Nord a avertizat, în mai multe rânduri, că va deschide focul asupra unor zone din sud, de unde activiştii lansează manifeste de propagandă, peste frontieră.

Un membru al Universităţii pentru Studii Nord-Coreene a arătat că aceste declaraţii par să fie "un avertisment asupra riscului unei amplificări a tensiunilor transfrontaliere, în special în zona de est, în cazul în care Coreea de Sud nu îşi schimbă politica.”

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close