Antena 3 CNN Externe Trimisul special Antena 3 în Ucraina: "Peste 1 milion de oameni au părăsit ţara de la începutul acestui conflict"

Trimisul special Antena 3 în Ucraina: "Peste 1 milion de oameni au părăsit ţara de la începutul acestui conflict"

Din Lvov, corespondenţii Antena 3, Cristi Popovici şi Costi Pahonţu, continuă să transmită informaţii în timp real despre războiul din Ucraina, ajuns în cea de a opta sa zi.

Trimisul special Antena 3 în Ucraina: "Peste 1 milion de oameni au părăsit ţara de la începutul acestui conflict"
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2022   •   16:50

Lvov este în continuare oraşul unde ajung cei mai mulţi refugiaţi. Peste un milion de ucraineni şi străini stabiliţi în Ucraina au părăsit ţara de la începutul acestui conflict. 

Invazia Ucrainei a forţat aceşti oameni să fugă mai spre vest. Foarte mulţi dintre ei vin din zonele grav afectate de bombardamente - Harkov, Mariupol, Kiev.  

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky pledează pentru asistenţă  internaţională în acest conflict, în timp ce trupele ruse par să îşi fi schimbat strategia, pentru că ceea ce sperau ei să fie o cucerire rapidă a Ucrainei şi în special a capitalei Kiev, se transformă într-un război de uzură, de anduranţă. Un război care va dura foarte mult timp, spun experţii internaţionali, mai ales că ucrainenii se dovedesc o nucă foarte tare pentru armata lui Putin.

Aşa că în continuare Moscova va trimite forţe foarte multe, cantitativ, pentru a bombarda oraşele de la distanţă, iar în momentul în care apărarea este slăbită, atunci - precum la Herson, bombardat trei zile - se va ajunge la capitulare.

Trupele ruseşti sunt tot mai aproape să cucerească partea de sud a Ucrainei, ăsta este şi ţelul lui Vladimir Putin, să lipsească Ucraina de acces la Marea Azov şi  Marea Neagră pentru a întrerupe orice legătură comercială dinspre ele spre Ucraina. 

 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia Lvov migranti
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close