Antena 3 CNN Externe Cum au reușit elveţienii să scape de cerşetorii români: „Era teroare, parcă eram sub asediu”

Cum au reușit elveţienii să scape de cerşetorii români: „Era teroare, parcă eram sub asediu”

Elveţienii s-au gândit la cea mai bună soluție care să îi scăpe de cerşetorii români. Aceștia ajunseseră să pună stăpânire pe străzi şi să-i deranjeze pe cetăţeni. ”Merită dacă nu-i mai vedem pe aici.”

Cum au reușit elveţienii să scape de cerşetorii români: „Era teroare, parcă eram sub asediu”
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    16 Mai 2021   •   16:01

Autorităţile elveţiene din Basel oferă fiecărui cerşetor român dispus să plece din oraş câte un voucher de călătorie către o destinaţie europeană, cu condiţia să accepte să nu se mai întoarcă în Elveţia, potrivit Adevarul.

Serviciul de migraţie de la Basel oferă practic bilete de tren, precum şi o donaţie de 20 de franci elveţieni, oricărui cerşetor care doreşte să părăsească ţara, a informat presa elveţiană.

E vorba de fapt de un voucher de călătorie care acoperă o călătorie cu trenul către orice destinaţie europeană. Şi pentru a fi mai convingători, pentru cei care locuiesc prea departe pentru a merge cu trenul, de exemplu în România, de unde provin mulţi cerşetori, autorităţile achiziţionează un bilet de avion pentru aproximativ 60 de franci elveţieni, pentru distanţa Basel - Bucureşti.  

Dar există o condiţie fără de care cerşetorii nu primesc vouchere de călătorie şi bani. „Beneficiarii trebuie să fie de acord în scris să nu se întoarcă în Elveţia. Dacă vor fi găsiţi din nou aici, riscă să fie expulzaţi din ţara noastră”, a declarat Toprak Yergu, un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiţie din Basel.  

„Era teroare, parcă eram sub stare de asediu, bine că scăpăm de ei”

Deja zeci de cerşetori, cei mai mulţi din România, dar şi câţiva unguri, polonezi şi bulgari au acceptat oferta autorităţilor din Basel. Localnicii sunt mulţumiţi şi speră că vor scăpa de cerşetorii care au ajuns agresivi şi îi terorizează în special pe vârstnici şi pe copii.

„Era teroare, parcă eram sub stare de asediu, bine că scăpăm de ei”, a spus unul dintre localnici, în timp ce altcineva a pus punctul pe i: „Dăm un ban, dar merită dacă nu-i mai vedem pe aici.”

 

×
Subiecte în articol: elvețienii cerșetorii romani
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close