Antena 3 CNN Externe De la comedian la lider în timp de război, povestea de viață a lui Zelenski, într-o nouă carte de benzi desenate

De la comedian la lider în timp de război, povestea de viață a lui Zelenski, într-o nouă carte de benzi desenate

Povestea de viață a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski - de la comedian la lider în timp de război - va fi subiectul celei mai recente biografii a TidalWave Comics, ”Puterea politică: Volodimir Zelenski”.

De la comedian la lider în timp de război, povestea de viață a lui Zelenski, într-o nouă carte de benzi desenate
Sursa foto: Twitter / Andy Vermaut
de Cerasela Stafie    |    19 Mai 2022   •   10:39

Volumul lucios de 22 de pagini, lansat miercuri, spune povestea modului în care Zelenski, care a jucat în trecut rolul de președinte într-un serial TV, a ajuns la putere, în 2019. El a promis atunci că va pune capăt unui război cu separatiștii susținuți de Moscova din estul Ucrainei.

Nu avea experiență politică când a preluat funcția de al șaselea președinte al țării.

"Cine este el? De ce este liderul potrivit pentru Ucraina în acest moment? Acestea sunt lucrurile despre care eram curios când am început cercetarea", a spus scriitorul Michael Frizell.

Artistul, Pablo Martinena, a desenat și biografii despre David Beckham, Nelson Mandela și Donald Trump.

”Această carte înseamnă foarte mult pentru mine din cauza moștenirii mele ucrainene”, a spus editorul din SUA Darren G. Davis într-un comunicat.

"Bunicii mei, ambele perechi, au imigrat din Ucraina. Am vrut să folosesc acest mediu nu numai pentru a spune o poveste, ci și pentru a dona cumva cauzei în același timp."

O parte din veniturile obținute de pe urma vânzării cărții de benzi desenate va fi donată Crucii Roșii Internaționale, scrie Reuters.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close