Antena 3 CNN Externe Separatiștii din Donețk și Lugansk au decretat mobilizare generală: "Vom ține piept Kievului"

Separatiștii din Donețk și Lugansk au decretat mobilizare generală: "Vom ține piept Kievului"

Șeful separatiștilor din Donețk, Denis Pușilin, a anunțat mobilizare generală pe teritoriul acestei auto-proclamate republici populare.

Separatiștii din Donețk și Lugansk au decretat mobilizare generală: "Vom ține piept Kievului"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    19 Feb 2022   •   09:06

Pușilin (foto) a declarat că a semnat un decret în acest sens, relatează presa internațională.

"Îi îndemn pe compatrioții care sunt în rezervă să vină la comisariatele militare. Astăzi am semnat un decret de mobilizare generală. Îi chem pe toți bărbații capabili să țină o armă în mână să se ridice în apărarea familiilor, copiilor, soțiilor, mamelor lor.", a spus liderul separatist, citat de Sputnik și Russia Today, instituții mass-media finanțată de Kremlin.

Pușilin, care susține că separatiștii ar fi împiedicat "mai multe acte de terorism puse la cale de ucraineni", a mai adăugat că "este în desfășurare bombardarea pe scară largă, de către Ucraina", a teritoriilor controlate de insurgenți în  Donețk și Lugansk și că "Republica Populară Donețk (RDP) va face față" Kievului.

Un anunț similar de mobilizare a fost făcut și de Leonid Pasecinic, liderul politic al rebelilor pro-ruși din Lugansk, cealaltă "republică populară" din estul Ucrainei, controlată de insurgenți.

Separatiștii din Donețk și Lugansk au început vineri evacuarea civililor din aceste teritorii în Rusia, invocând posibilitatea unei intervenții militare a guvernului ucrainean. 

Aproximativ 25.000 de locuitori din autoproclamata Republică Populară Lugansk și 6.600 de persoane, inclusiv aproape 2.500 de copii, din autoproclamata Republică Populară Donețk, au trecut granița cu Rusia, sâmbătă dimineață.

×
Subiecte în articol: Denis Pușilin mobilizare generală
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close