Antena 3 CNN Externe Diamant roz de 170 de carate, descoperit în Angola. Se crede că este cel mai mare găsit în lume, în ultimii 300 de ani

Diamant roz de 170 de carate, descoperit în Angola. Se crede că este cel mai mare găsit în lume, în ultimii 300 de ani

Minerii din Angola au extras un diamant roz pur și rar, despre care se crede că este cel mai mare diamant găsit în lume în ultimii 300 de ani, a anunțat astăzi compania minieră australiană care exploatează situl.

Diamant roz de 170 de carate, descoperit în Angola. Se crede că este cel mai mare găsit în lume, în ultimii 300 de ani
Sursa foto: ( Lucapa Diamond Company Limited / Handout )
de Mia Lungu    |    27 Iul 2022   •   17:09

Diamantul de 170 de carate a fost botezat "Trandafirul de Lulo" ("The Rose of Lulo"), după numele minei din nord-estul Angolei unde a fost extras. Este unul dintre cele mai mari diamante roz descoperite vreodată, a precizat Lucapa Diamond Company într-o declarație adresată investitorilor, potrivit agenției AFP, citată de G4Media.

Descoperirea "istorică" a acestui diamant de tip IIa, care grupează pietre deosebit de rare și pure, a fost salutată de guvernul angolez, partenerul minei.

"Acest diamant roz spectaculos și record din Lulo continuă să demonstreze că Angola este un jucător important pe scena mondială a mineritului de diamante", a declarat ministrul angolez al resurselor minerale, Diamantino Azevedo.

Piatra va fi vândută la licitații internaționale, probabil la un preț uriaș.

Deși "Trandafirul de Lulo" va trebui să fie tăiat și șlefuit pentru a-și atinge valoarea maximă – un proces în care o piatră poate pierde 50% din greutatea sa – diamantele roz similare au atins prețuri record în trecut.

În 2017, diamantul "Pink Star" de 59,6 carate a fost scos la licitație la Hong Kong pentru 71,2 milioane de dolari. În acest moment, rămâne cel mai scump diamant din istorie.

×
Subiecte în articol: diamant roz carate Angola
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close