Antena 3 CNN Externe Diaspora Cristina a murit după ce a vrut să devină mamă, într-o clinică din Moldova: "Mi-au spus că inima ei s-a oprit"

Cristina a murit după ce a vrut să devină mamă, într-o clinică din Moldova: "Mi-au spus că inima ei s-a oprit"

Cristina Toncu, o tânără în vârstă de 30 de ani, care se stabilise în Italia, a murit într-o clinică din Moldova, după ce a vrut să devină mamă şi a mers la o clinică din Moldova pentru o procedură simplă.

Cristina a murit după ce a vrut să devină mamă, într-o clinică din Moldova: "Mi-au spus că inima ei s-a oprit"
Sursa foto: torino.corriere.it
de Alin Tarnovschi    |    19 Sep 2021   •   08:44

Cristina Toncu şi soţul ei, Ştefan, s-au stabilit în Chivasso (Torino, Italia), acolo unde tânăra în vârstă de 30 de ani lucra la o gelaterie cunoscută de întreaga comunitate.

Cei doi tineri au încercat să devină părinţi, însă nu au reuşit, motiv pentru care s-au gândit la fertilizarea in vitro. Pentru că preţul unei astfel de intervenţii în Italia este foarte mare, tinerii au găsit o variantă mai ieftină la o clinică din Chişinău, Republica Moldova.

Pe 26 august 2021, Cristina şi Ştefan au avut progamare la clinica din Chişinău pentru o procedură simplă de prelevare de ovule. O procedură care nu ar fi trebuit să dureze mai mult de 20 de minute.

Totuşi, în timpul procedurii, Cristina Toncu a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii de la clinică au sunat la numărul unic de urgenţă şi au cerut intervenţia unei ambulanţe.

"Mi-au spus că inima ei s-a oprit, dar m-au sunat trei ore mai târziu după ce s-a întâmplat. Doctorul care m-a sunat mi-a spus că şi-a făcut treaba bine şi că nu au fost complicaţii. Apoi mi-a spus să stau calm pentru că totul se va rezolva în două săptămâni", a declarat Ştefan pentru torino.corriere.it.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

După ce medicii au reuşit să o resusciteze, Cristina a fost transferată la un spital din Chişinău, însă a intrat în comă.

Pe 2 septembrie, inima Cristinei s-a oprit din nou, iar de această dată pentru totdeauna.

"Cristina era bine, analizele i-au ieşit bine. Ştiu că nu se va mai întoarce la noi. Dar acum vrem să înţelegem ce s-a întâmplat. Vrem dreptate pentru ea", a mai precizat soţul Cristinei.

Autorităţile de la Chişinău au deschis o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care tânăra de 30 de ani, care îşi dorea să devină mamă, s-a stins din viaţă în urma procedurii simple.

×
Subiecte în articol: Italia
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close