Antena 3 CNN Externe Diaspora Fetița româncă din Italia, care a murit înecată într-o piscină, a fost înmormântată: 'Și cerul a plâns!'

Fetița româncă din Italia, care a murit înecată într-o piscină, a fost înmormântată: 'Și cerul a plâns!'

Greta, fetița româncă în vârstă de numai trei ani care a murit înecată într-o piscină, în localitatea Foligno din Italia, a fost condusă pe ultimul drum de părinții îngenuncheați de durere, dar și de zeci de localnici și cei doi câini ai familiei care au încercat să o salveze.

Fetița româncă din Italia, care a murit înecată într-o piscină, a fost înmormântată: 'Și cerul a plâns!'
Sursa foto: rgunotizie.it
18 Mai 2020   •   21:11

La înmormântarea micuței Greta au participat aproximativ o sută de persoane, printre care și primarul localității Foligno, Stefano Zuccarini.

Pe toată durata slujbei emoționante, părinții fetiței, Cristina și Ciprian, au stat îngenuncheați lângă micuțul sicriu alb al fetiței lor.

Cei doi câini Labrador ai familiei au stat, la rândul lor, lângă sicriu, iar martorii tragediei au explicat că atunci când fetița româncă s-a înecat, cei doi câini au încercat să o salveze.

"În fața unei asemenea tragedii nu există cuvinte care să-i poată consola pe părinții ei, Cristina și Ciprian. Vocile noastre nu vor putea niciodată să aline o durere atât de mare. Nu există comparație pentru o mamă și pentru un tată care suferă din cauza morții unui copil.

Fetița româncă din Italia, care a murit înecată într-o piscină, a fost înmormântată

Dispariția din această lume a unui copil e mai grea decât propria moarte. În circumstanțe atât de dramatice există spațiu doar pentru împărtășirea durerii, pentru o îmbrățișare silențioasă. Dar moartea, chiar dacă reușește să distrugă corpul nostru, nu distruge dragostea, nu reușește să lovească mortal dragostea.

Dacă nu aș avea siguranța că voi adânci rana deschisă a părinților ei, mi-ar veni dorința de a-i sugera Gretei să se joace cu îngerii în Paradis, să se lase îmbrățișată de Maica Domnului și să găsească un mod de a-și mângâia părinții, de a-i consola”, a declarat monseniorul Gualtiero Sigismondi, notează rgunotizie.it.

×
Subiecte în articol: Italia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close