Antena 3 CNN Externe Diaspora Mărturia românului care și-a pierdut copiii și părinții în accidentul din Italia: 'Conduceam de 30 de ore, eram obosit mort'

Mărturia românului care și-a pierdut copiii și părinții în accidentul din Italia: 'Conduceam de 30 de ore, eram obosit mort'

Românul care a provocat accidentul din Arezzo, în urma căruia doi dintre copiii săi și părinții au murit, iar alți 3 au fost răniți, conducea de 30 de ore și le-ar fi spus polițiștilor că era „obosit mort”, scrie Corriere della Sera.

Mărturia românului care și-a pierdut copiii și părinții în accidentul din Italia: 'Conduceam de 30 de ore, eram obosit mort'
07 Iun 2020   •   18:28

Mai mult, românul avea o condamnare în Calabria pentru jaf.

Corriere della Sera susține că românul în vârstă de 30 de ani băuse o cafea chiar înainte de tragedie.

Românul arestat după accidentul în care au murit doi dintre copiii săi (o fetiță de 2 ani și un băiat de 10 ani) și părinții de 50 de ani a condus neîntrerupt 30 de ore, din Transilvania spre Toscana. Călătoria cu 8 pasageri în mașină în loc de 7 urma să continue către Napoli.

Conform sursei citate, românul fusese condamnat pentru un jaf în Calabria și a primit eliberare condiționată.

Acesta le-ar fi spus polițiștilor rutieri italieni că nu mai putea continua călătoria: 'Nu puteam să-mi țin ochii deschiși, eram obosit mort'.

Un alt șofer, martor la accident, a declarat că mașina condusă de român derapa și mergea în zig zag.

Audierea pentru validarea arestării va avea loc luni, iar românul ar putea explica mai bine ce a provocat accidentul.

Accidentul s-a produs pe autostrada A1 dintre Arezzo și Monte San Savino. O mașină în care se afla o familie din România - mamă, tată, 4 copii și bunicii paterni - s-a izbit puternic de un TIR.

Familia era din județul Bistrița-Năsăud și plecase la cules de mere în Italia, potrivit unei declarații date pentru Mediafax de primarul comunei Petru Rareș, Vasile Cocos.

"Este o mare tragedie pentru comuna noastră, erau oameni harnici, nu au făcut niciodată probleme Primăriei, erau cu taxele locale la zi", a spus Cocos.

×
Subiecte în articol: Italia
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close