Antena 3 CNN Externe Diaspora O nouă metodă de furt folosită de un român în Italia: "Puneți bijuteriile în frigider, să le feriți de incendiu"

O nouă metodă de furt folosită de un român în Italia: "Puneți bijuteriile în frigider, să le feriți de incendiu"

Un român de 26 de ani împreună cu iubita sa italiancă au fost arestaţi după ce au dat de furcă autorităţilor din Italia.

O nouă metodă de furt folosită de un român în Italia: "Puneți bijuteriile în frigider, să le feriți de incendiu"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    21 Sep 2021   •   14:19

Românul şi iubita sa mai tânără cu trei ani au folosit o metodă mai puţin obişnuită cu ajutorul căreia au jefuit mai mulţi oameni, potrivit stiridiaspora.ro.

Ultimul caz în care au acţionat le-a pus capac, iar cea care i-at dat în vileag este o bătrână de peste 90 de ani din din Chiusi (Siena).

Cuplul amintit păcălea victimele convingându-le să-și pună bunurile, bijuteriile și banii în frigider, pentru a le feri de un eventual incendiu, ei susţinând că ar fi angajați ai serviciului public de gaze.

"Puneți bijuteriile în frigider, să le feriți de incendiu", le-ar fi spus ei victimelor.

Aşa s-a întâmplat şi cu femeia de 90 de ani. Cei doi au mers acasă la ea și, prezentându-se drept angajați ai serviciului public de gaze, au anunțat-o pe victimă că vor simula o scurgere de gaz, motiv pentru care au evacuat victima din apartament. 

Înainte de asta, i-au spus femeii să-şi pună banii și bijuteriile în frigider, în cazul izbucnirii unui incendiu, să fie totul sigur. 

În ciuda celor spuse de infractori, bătrâna nu a fost convinsă și când a mers să deschidă ferestrele pentru a scoate mirosul de gaze, și-a dat seama că cei doi i-au deschis frigiderul, fugind cu bunurile ei.

Femeia jefuită a chemat Poliţia, iar agenţii i-au prins pe cei doi, găsind asupra lor cutia de gaze și geanta de piele a femeii, care era însă goală. Acest lucru i-a făcut pe anchetatori să creadă că cei doi au avut complici în exterior. 

Cei doi au fost arestaţi şi acum şi timp de trei ani au interdicţie de a intra în municipiul Chiusi.
 

×
Subiecte în articol: Italia bijuterii incendiu
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close