Antena 3 CNN Externe Diaspora Românii din Austria, protest în fața cancelariei lui Karl Nehammer față de votul negativ pentru aderarea țării noastre la Schengen

Românii din Austria, protest în fața cancelariei lui Karl Nehammer față de votul negativ pentru aderarea țării noastre la Schengen

Românii din Austria sunt mai uniți ca oricând și vor organiza astăzi, de la ora 13:00, o manifestație în fața Guvernului Austriei, în semn de protest față de votul cancelarului Karl Nehammer.

Românii din Austria, protest în fața cancelariei lui Karl Nehammer față de votul negativ pentru aderarea țării noastre la Schengen
Sursa foto: Facebook | Karl Nehammer
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Dec 2022   •   09:03

Românii din Austria sunt hotărâți să protesteze împotriva votului negativ al cancelarului Karl Nehammer, care a condus la blocarea intrării României în spațiul Schengen.

Protestul va avea loc duminică, la prânz, fiind organizat de Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE) și Cercul Cultural Romano Austriac Unirea.

"Prin votul negativ pentru intrarea României in spațiul Schengen, Austria i-a jignit nu doar pe cei 20 de milioane de români din țară, dar și pe cei peste 150 000 de români care locuiesc legal în Austria, contribuind la prosperitatea țării.

S-ar putea ca unele calcule făcute de Cancelarul Karl Nehammer, conform cărora un astfel de vot i-ar aduce o mână de voturi la alegerile din ianuarie, să fie greșite, ținând cont de faptul că i-a supărat profund și pe cei 50 000 de români care au cetățenie austriacă și pe familiile lor care au drept de vot", a declarat Daniel Tecu președintele FADERE.

Săptămâna trecută, în cadrul Consiliului de Justiție și Afaceri Interne al UE, Austria a votat împotriva intrării României în spațiul Schengen.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close