Antena 3 CNN Externe Diaspora Cine sunt românii care au sărbătorit deja Ziua Națională. S-au adunat cu miile la dans, mici și bere

Cine sunt românii care au sărbătorit deja Ziua Națională. S-au adunat cu miile la dans, mici și bere

Unii români au furat startul și au sărbătorit Ziua Națională a României în avans. Mii de oameni s-au strâns duminică și au petrecut cu mici, bere, dar și vin fiert.

Cine sunt românii care au sărbătorit deja Ziua Națională. S-au adunat cu miile la dans, mici și bere
Sursa foto: apns.es
de Ioana Mircea    |    30 Noi 2022   •   18:21

În Castellon, Spania, petrecerea românilor de Ziua Națională a fost un prilej de a se unii cu miile. Aceștia s-au strâns duminică în Centrul Civic Român din oraș și au dansat și petrecut cum au știut ei mai bine.

Desigur, oamenii au stat și la cozi pentru mici, pastramă, bere și vin.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ca în fiecare an, doi români, Horațiu și Larisa au mutat munții din loc pentru a face posibil acest eveniment la care au participat câteva mii de români.

S-au recitat poezii, au fost invitați spanioli, au fost și discursuri ale oficialilor primăriei, pentru a transmite toate cele ce se urează unei comunități care reprezintă 10 % din populația orașului.

Cu o seară înainte a fost un eveniment cultural deosebit. Studenții români la Conservatorul din Castellon au încântat publicul. Evenimentul a fost organizat de Uniunea Culturală Română, potrivit apns.es.

×
Subiecte în articol: Spania
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close