Antena 3 CNN Externe Diaspora Un cuplu de români a băgat spaima în spanioli. Cum jefuiau prin metoda "Îmbrățișarea"

Un cuplu de români a băgat spaima în spanioli. Cum jefuiau prin metoda "Îmbrățișarea"

Un cuplu de tineri români rezidenți legali în Spania au fost arestați astăzi de Garda Civilă, după ce s-a descoperit că erau autorii mai multor infracțiuni.

Un cuplu de români a băgat spaima în spanioli. Cum jefuiau prin metoda "Îmbrățișarea"
29 Iun 2021   •   19:23

Bărbatul de 30 de ani și soția sa, în vârstă de 29 ani, sunt presupușii autori a trei infracțiuni de furt, comise prin procedura „Îmbrățișărea”. Cu ajutorul ineditei metode ei au sustras peste 2.500 de euro și bijuterii evaluate la aproximativ 2.000 de euro.

Cum acționau, de fapt, cei doi? În primul rând vizau persoane în vârstă, apoi încercau să se apropie fizic cât mai mult de ei. Ulterior aceștia constatau că le lipseau bani sau lucruri de valoare.

Un spaniol în etate a raportat că, în timp ce mergea pe o stradă din Corralejo, o femeie l-a abordat într-un mod amabil și afectuos, cu intenția de a iniția o conversație și o abordare fizică. Femeia a reușit să-l atragă în portalul unui bloc și să-i scoată portofelul din sacou. Ulterior, persoana și-a dat seama că i s-a furat suma de 1.500 de euro în numerar, scrie știridiaspora.ro

De asemenea, o altă persoană în vârstă a denunțat furtul unui lanț de aur în valoare de aproape 2.000 de euro și cu o mare valoare sentimentală prin același mod de operare. În acest caz însă românca și-a înfășurându-și brațele în jurul gâtului victimei.

În acest timp, soțul stătea de șase, gata să intervină dacă ar fi apărut vreun pericol, după cum au constatat anchetatorii cazurilor. 

Cei doi români proaspăt arestați urmează să ajungă acum în fața magistraților pentru a fi judecați.

×
Subiecte în articol: Spania
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close