Antena 3 CNN Externe Dincolo de ştiri: Dimensiunile masacrului Boko Haram din Nigeria

Dincolo de ştiri: Dimensiunile masacrului Boko Haram din Nigeria

Dincolo de ştiri: Dimensiunile masacrului Boko Haram din Nigeria
de S.T.    |    17 Ian 2015   •   20:40

O mai veche provocare, contemporană, totuşi, pentru că ea continuă să dea de furcă unei lumi întregi, TERORISMUL, mai ales cel de sorginte islamică, repune pe tapet un pericol pe care se pare că nu ştim încă să-l gestionăm într-atât încât să nu ne simţim ameninţaţi în orice clipă.

Cristina Ţopescu a prezentat la "Dincolo de ştiri" un masacru care a făcut peste 2.500 de victime, copii, femei şi bătrâni, un carnagiu care nu a atras atenţia liderilor lumii aşa cum au făcut-o atentatele de la Paris. De ce? Poate pentru că s-a petrecut în Africa şi nu în lumea noastră occidentală.

Organizaţia Amnesty International a fost cea care a atras atenţia lumii asupra masacrului comis în aceeaşi zi fatidică de 7 ianuarie asupra a 2 sate din Nigeria, cel mai probabil de către islamiştii Boko Haram, afiliaţi la Al-Qaida.

Devenită deja celebră de 6 ani încoace prin cruzimea şi ororile pe care le comite, BOKO HARAM este gruparea teroristă responsabilă pentru uciderea a 10.000 de oameni numai anul trecut, când au răpit şi 276 de fetiţe, eleve de şcoală, dintre care au scăpat câteva zeci, dar peste 200 sunt date şi în ziua de azi dispărute.

Greu de privit, dar în videoclipul de mai sus vedeţi doar câteva dintre distrugerile lăsate în urmă de gruparea teroristă Boko Haram din Nigeria.

"Ceea ce se întâmplă în Nigeria are o semnificaţie politică şi geopolitică reală.(...) Daca intervenţia internaţională era precoce, nu se ajungea la existenţa unei organizaţii monstruoase", a comentat Vlad Nistor referitor la tragedia din Nigeria.


Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Dincolo de ştiri cu Cristina Ţopescu".

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close