Antena 3 CNN Externe Diplomat transnistrean: Ruşii au fost la un pas să recunoască independenţa Transnistriei în 2008

Diplomat transnistrean: Ruşii au fost la un pas să recunoască independenţa Transnistriei în 2008

Diplomat transnistrean: Ruşii au fost la un pas să recunoască independenţa Transnistriei în 2008
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
31 Aug 2012   •   14:33
Emisarul special transnistrean în Rusia, Mihail Bergman, a declarat că Moscova urma să recunoască independenţa Transnistriei în anul 2008, informează Mediafax.

"Dacă fostul lider de la Tiraspol Igor Smirnov nu ar fi furat ajutoarele venite din Rusia, Moscova urma să recunoască independenţa Transnistriei în 2008", a declarat generalul Mihail Bergman.

Bergman a adăugat că Rusia nu a recunoscut independenţa Transnistriei pentru că autorităţile ruse au fost uimite de câţi bani au fost furaţi.

"Cea care a dus la distrugerea familiei Smirnov a fost Marina Smirnov, nora fostului lider de la Tiraspol. Aceasta a venit la Moscova, s-a plimbat pe aici, iar atunci, Antiufeev, văzând că Smirnov l-a înlăturat, a trimis în Duma de Stat documentele care dovedeau că ea este cetăţean al Republicii Moldova", a precizat Bergman.

"Când eram la Moscova, eu faceam tot ceea ce vorbeam să facem aici. Kremlinul spunea autonomie şi eu spuneam autonomie. Astazi, Moldova merge spre Romania. Noi nu agreăm românii. M-am nascut în Tiraspol. 51 de rude au murit din cauza lor. Cum pot eu sa optez pentru unirea cu România?", a mai spus Bergman.




 

×
Subiecte în articol: Transnistria Rusia
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close