Antena 3 CNN Externe Doi piloţi britanici AU ADORMIT în timpul unui zbor. Soarta zecilor de pasageri a rămas pe mâna pilotului automat

Doi piloţi britanici AU ADORMIT în timpul unui zbor. Soarta zecilor de pasageri a rămas pe mâna pilotului automat

Doi piloţi britanici AU ADORMIT în timpul unui zbor. Soarta zecilor de pasageri a rămas pe mâna pilotului automat
27 Sep 2013   •   14:43

Doi piloţi ai unei companii de zbor civile britanice au adormit la manşă, în timpul unei curse de mai multe ore. În tot acest răstimp, soarta pasagerilor a încăput  pe mâna sistemului de navigare automat, relatează The Sun, preluat de Reuters.

Potrivit sursei citate, unul dintre piloţi s-a trezit brusc şi a reuşit să-l scoale din somn şi pe colegul lui, dar niciunul dintre ei nu au ştiut exact cât au aţipit.
Incidentul s-a petrecut în carlinga unui Airbus 330, care se îndrepta spre Marea Britanie, dar nu s-a precizat numele companiei.

Cei doi piloţi s-au autodenunţat Autorităţii Britanice de Aviaţie Civilă (CAA) şi au povestit în raportul de zbor toate cele întâmplate. Ei au motivat acest incident dând vina pe turele şi orele de zbor repetate din perioada aglomerată de vară.
Publicaţia din Regatul Unit susţine că a intrat în posesia unei copii a raportului, unde scrie negru pe alb desfăşurarea clară a evenimentelor.

Reprezentanţii CAA au declarat că sunt acoperiţi de cadrul legal şi nu vor dezvălui detalii suplimentare despre compania de zbor sau despre cei doi piloţi.

×
Subiecte în articol: piloti
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close