Antena 3 CNN Externe Donald Trump: ''Armata americană va deveni mai puternică decât oricând''

Donald Trump: ''Armata americană va deveni mai puternică decât oricând''

Donald Trump: ''Armata americană va deveni mai puternică decât oricând''
Sursa foto: FOTO: Facebook/ Donald Trump
19 Sep 2017   •   18:17

Președintele american Donald Trump a declarat marți, într-un discurs rostit la Adunarea Generală a ONU, că armata Statelor Unite ''va deveni în curând mai puternică decât oricând'', dorind să adreseze astfel un avertisment inamicilor SUA, relatează AFP și Reuters.

Totodată, Donald Trump le-a cerut statelor membre ONU să crească presiunea asupra Coreii de Nord pentru a renunța la programul său de arme nucleare.

În discursul rostit la scurt timp după sosirea sa la sediul ONU din New York, președintele american a afirmat că lumea se confruntă cu amenințări nimicitoare din partea unor paria ca Iranul și Coreea de Nord, dar și a 'teroriștilor și extremiștilor'.

''Regimurile paria nu numai că sprijină teroriștii, însă amenință alte națiuni și popoarele lor cu cea mai distrugătoare armă cunoscută de umanitate'', a spus Trump, referindu-se la arma nucleară.

Trump, care a sosit la putere cu sloganul 'America în primul rând', a declarat la ONU că Statele Unite nu caută să-și impună voința asupra altor state și va respecta suveranitatea acestora.

''Voi apăra interesele Americii mai presus de orice'',  a spus Trump, aflat pentru prima dată la Adunarea Generală a ONU. Însă pentru îndeplinirea obligațiilor noastre față de alte națiuni, realizăm că este în interesul tuturor să căutăm un viitor în care toate statele pot fi suverane, prospere și sigure'', a mai a spus Trump, aflat pentru prima dată la Adunarea Generală a ONU.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump presedintele SUA armata
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close