Antena 3 CNN Externe Donald Trump se răzgândește: "S-ar putea întâmpla ceva legat de Acordul de la Paris"

Donald Trump se răzgândește: "S-ar putea întâmpla ceva legat de Acordul de la Paris"

Donald Trump se răzgândește: "S-ar putea întâmpla ceva legat de Acordul de la Paris"
13 Iul 2017   •   21:50

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat joi, în cursul unei conferinţe de presă comune cu omologul său francez, Emmanuel Macron, că "s-ar putea întâmpla ceva" în legătură cu acordul de la Paris, transmite AFP. 

"S-ar putea întâmpla ceva legat de acordul de la Paris", a spus Donald Trump imediat după ce a reafirmat că relaţia sa cu Emmanuel Macron este "foarte bună". 

"Să vedem ce se întâmplă", a adăugat el, la şase săptămâni după ce a anunţat că Statele Unite intenţionează să se retragă din Tratatul semnat în 2015. 

Mai devreme, şeful statului francez afirmase că respectă decizia preşedintelui american de a retrage Statele Unite din acest acord, "un progres internaţional major", faţă de care el "rămâne ataşat". 

"Respect decizia preşedintelui Trump. Gândirea şi acţiunea sa sunt adecvate şi corespunzătoare cu angajamentele sale din campanie. În ce mă priveşte, rămân ataşat faţă de acordul de la Paris şi dorinţei mele de a continua cadrul acestui acord", a spus Emmanuel Macron. 

"Sunt în dezacord cu modul în care citim acordul de la Paris (...) Asta trebuie să afecteze, să împiedice însă discuţiile pe care le avem legat de toate celelalte subiecte? Absolut nu, în niciun caz", a insistat el. 

"Dorinţa mea este de a continua discuţia cu Statele Unite ale Americii şi preşedintele Trump despre acest subiect care este extrem de important", a subliniat şeful statului francez.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron Donald Trump
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close