Antena 3 CNN Externe Elena Udrea a inaugurat prima Bază Salvamont din Bucegi

Elena Udrea a inaugurat prima Bază Salvamont din Bucegi

Elena Udrea a inaugurat prima Bază Salvamont din Bucegi
16 Sep 2009   •   23:55

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a participat, miercuri, la inaugurarea primei Baze Salvamont din Munţii Bucegi, situată la altitudinea de 2.260 de metri, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea Salvamont în România.
Obiectivul este unul dintre proiectele de investiţii în infrastructură turistică finanţate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Turismului, în completarea surselor proprii ale judeţului Prahova.
Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că toţi cei 15 salvamontişti au ajutat la construirea Bazei, situată în apropierea cabanei Babele.
Sediul are cabinet medical dotat cu tehnică de salvare la standarde europene şi 10 locuri de cazare pentru salvamontişti şi turiştii salvaţi de aceştia.
La rândul său, primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin, a precizat că investiţia se ridică la 150.000 de lei, dar construcţia, văruitul şi instalaţiile au fost realizate în regie proprie de către salvamontişti. Doar acoperişul clădirii a fost executat de specialişti.
Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, i-a solicitat ministrului Turismului, Elena Udrea, ca Legea Salvamontului să fie analizată şi revizuită pentru că dotarea acestor centre salvamont şi plata angajaţilor este făcută de primăriile de care aparţin.
În acest context, Elena Udrea le-a sugerat salvamontiştilor să întocmească un proiect cu amendamente care pot fi aduse Legii Salvamont pe care să le depună la Ministerul Turismului pentru a se găsi o formulă de a fi ajutaţi.

Agerpres

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Bucegi
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close