Antena 3 CNN Externe Elena Udrea vrea să lucreze cu arabii pentru dezvoltarea turismului balnear

Elena Udrea vrea să lucreze cu arabii pentru dezvoltarea turismului balnear

Elena Udrea vrea să lucreze cu arabii pentru dezvoltarea turismului balnear
Sursa foto: elena udrea
20 Feb 2009   •   16:55

Ministrul Turismului, Elena Udrea, nu renunţă şi caută în continuare să implementeze ideea sa de turism balnear, de data aceasta însă la nivel naţional. Prezentă la Bursa de Turism de la Milano, politiciana a anunţat că investitori din Arabia Saudită şi Dubai vor să bage bani în România.
?Putem face un parteneriat sau le putem recomanda zone în care să investească. Există o staţiune în care nu s-a investit deloc, nu vreau să dau nume?, a spus Elena Udrea.
Aceasta a mai precizat că va acorda un sprijin de 20 de milioane de euro autorităţilor locale, printre care şi Tuşnad şi Praid pentru construirea unor centre balneare. Iar în Parâng ar vrea să construiască cea mai mare staţiune de ski din Europa.
Elena Udrea s-a arătat îngrijorată de imaginea recentă României din Italia şi a specificat că ?vom miza pe infotripuri cu jurnalişti italieni care să vină să vadă România, campanii de presă şi organizarea de evenimente româneşti în Italia?, scrie Cotidianul.
De altfel touroperatorii italieni care vând România în Italia au confirmat şi ei că italienii nu prea mai sunt interesaţi de România, deşi anul trecut s-au înregistrat 400.000 de turişti.
În plus, ea a descoperit că hotelierii români practică preţuri mult prea mari
?Încercând să-i conving pe hotelieri să scadă tarifele, am primit un răspuns la care nu mă aşteptam. Chiar şi la tarifele acelea mari pe care le practică, spun că au suficienţi turişti încât să-şi permită să nu reducă preţurile?, a afirmat Udrea. De altfel, o excursie de o săptămână la mănăstirile din Bucovina costă cât un sejur la New York sau o vacanţă de lux în Turcia, cu ultra all inclusive, respectiv în jur de 1.000 de euro.
Ministrul şi-a mai exprimat speranţa ca turismul să ajungă în 2015 la 10% din Produsul Intern Brut (PIB), ceea ce reprezintă circa 33 miliarde de euro. Conform prognozei pe termen lung din toamna anului trecut, Comisia Națională de Prognoză, a estimat PIB României în 2015 la 330 miliarde de euro (1.089 miliarde de lei).
În prezent, turismul reprezintă 3% din PIB, adică 4,4 miliarde de euro.
Foto: intactimages.ro
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea ministerul turismului
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close