Antena 3 CNN Externe Elevii ruşi, pregătiţi să-şi apere ţara. Rusia va reintroduce cursurile militare şi patriotice în şcoli

Elevii ruşi, pregătiţi să-şi apere ţara. Rusia va reintroduce cursurile militare şi patriotice în şcoli

Elevii ruşi, pregătiţi să-şi apere ţara. Rusia va reintroduce cursurile militare şi patriotice în şcoli
Sursa foto: Foto: guardian.co.uk
de S.T.    |    18 Dec 2012   •   17:20

Autorităţile de la Kremlin au decis să reia jocurile militaro-patriotice sovietice în şcolile din Rusia, în scopul de a le redeştepta elevilor dragostea de ţară şi pentru a-i pregăti să o apere, a anunţat, marţi cotidianul Izvestia, citat de AFP.
   
Potrivit şefului Agenţiei federale pentru Tineret, Serghei Belokonev, citat de Izvestia, Rospatriotism, o nouă structură de stat, se va ocupa de acest domeniu începând cu 2013.
   
Rospatriotism va trebui să reimplementeze cursurile de orientare militară, precum şi alte activităţi de manevrare a puştii Kalaşnikov.

Această structură de stat se va ocupa şi de concursuri de aruncări de grenade, pe care le urmau elevii şi liceenii în perioada sovietică.

  
Vadim Lobov, responsabilul pentru acest program, a precizat că se doreşte instalarea şcolarilor în unităţi militare, pentru a le prezenta viaţa în armată.

"Dorim să-i instalăm pe şcolari şi studenţi în unităţi militare pentru câteva zile, pentru a-i învăţa ce înseamnă viaţa în armată", a spus Lobov, citat de Izvestia.
   
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a promovat în permanenţă revenirea la valorile "patriotice", inclusiv în educaţie, în manualele de istorie sau la cinematograf, odată cu venirea la putere în 1999.
   
Acest tip de educaţie militară şi patriotică a sistemului sovietic a dispărut odată cu prăbuşirea regimului comunist în 1991.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close