Antena 3 CNN Externe Casa Albă, prima reacţie după anunţul lui Macron despre trupele din Ucraina

Casa Albă, prima reacţie după anunţul lui Macron despre trupele din Ucraina

Anunțul lui Emmanuel Macron că Franţa ar putea trimite trupe în Ucraina a creat un adevărat cutremur în cadrul NATO. Casa Albă a reacţionat la scurt timp.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2024   •   09:12

 Liderii alianţei s-au grăbit să nege că ar avea de gând să înceapă o confruntare directă cu Rusia. Casa Albă a anunţat că sub nicio formă nu va trimite trupe combatante în Ucraina. 

"O decizie suverană pe care fiecare aliat NATO ar trebui să o ia pentru sine. L-aţi auzit pe secretarul general Stoltenberg spunând el însuşi că nu are planuri sau intenţii de a trimite trupe pe teren, cu siguranţă sub auspiciile NATO.

Iar preşedintele Biden a fost foarte clar încă de la începutul acestui conflict: nu vor fi trupe americane pe teren cu rol de luptă acolo, în Ucraina", a declarat John Kirbz, Consiliul de Securitate Naţională SUA. 

În timpul unui summit organizat luni la Paris, Emmanuel Macron a precizat că nu exclude trimiterea de trupe occidentale în Ucraina, dar subliniază faptul că nu există un consens privind o asemenea decizie.

Germania, Marea Britanie, Spania, Polonia și Cehia s-au distanțat imediat de orice sugestie că ar putea trimite trupe terestre în războiul din Ucraina, aflat acum la al treilea an.
 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close