Antena 3 CNN Externe Emmanuel Macron, ministrul francez al Economiei, atacat cu ouă de protestatari (VIDEO)

Emmanuel Macron, ministrul francez al Economiei, atacat cu ouă de protestatari (VIDEO)

Emmanuel Macron, ministrul francez al Economiei, atacat cu ouă de protestatari (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Facebook
07 Iun 2016   •   21:01

Ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron, a fost atacat luni cu ouă de un grup de protestatari, în timp ce continuă tensiunile sociale provocate de revizuirea legislaţiei muncii, relatează agenţia Reuters şi ediţia în limba franceză a website-ului Huffingtonpost.
tn
Oficialul francez se afla la un oficiu poştal din Montreuil, o suburbie a Parisului, pentru a inaugura o ediţie filatelică dedicată celei de-a 80-a aniversări a guvernului 'Frontului Popular', care a dat lucrărilor noi drepturi. Dar, imediat ce a coborât din maşină, ministrul Macron s-a văzut încercuit de protestatari membri ai sindicatului CGT (Confederaţia Generală a Muncii), iar asupra lui s-a abătut o ploaie de pliante şi ouă.

Ulterior, CGT a publicat o înregistrare video care arată cum agenţii de securitate îl escortează în interiorul oficiului poştal pe ministrul luat în continuare la ţintă cu ouă. 'Există nedreptăţi în această societate, trebuie să luptăm împotriva lor, dar aici este vorba despre violenţă, despre blocaj', a spus apoi Macron despre acest incident, pe care l-a pus pe seama unor 'agitatori profesionişti'.

Referindu-se la revizuirea legislaţiei muncii, care a provocat nemulţumirea sindicatelor şi a condus la greve, în special în sectorul căilor ferate, tocmai înaintea începerii Campionatului European de fotbal, ministrul economiei a declarat că aceia care se împotrivesc schimbării nu au niciun viitor economic.

Emmanuel Macron este cel mai popular membru al guvernului socialist condus de Manuel Valls, guvern a cărui încredere în rândul populaţiei a ajuns extrem de jos, după cum arată sondajele, o scădere şi mai semnificativă înregistrând şi preşedintele Francois Hollande. Macron este văzut şi ca un posibil candidat al Partidului Socialist la alegerile prezidenţiale de anul viitor, dar unii membri ai acestui partid îi reproşează că ar avea relaţii prea strânse cu opoziţia conservatoare.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron protestatari

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close