Antena 3 CNN Externe După afacerea submarinelor, o nouă lovitură pentru Emmanuel Macron. Datele din permisul sanitar al președintelui francez au ajuns online

După afacerea submarinelor, o nouă lovitură pentru Emmanuel Macron. Datele din permisul sanitar al președintelui francez au ajuns online

Datele personale ale președintelui francez Emmanuel Macron au fost expuse public, după ce o fotografie a codului QR de pe certificatul său sanitar a ajuns pe rețelele sociale.

După afacerea submarinelor, o nouă lovitură pentru Emmanuel Macron. Datele din permisul sanitar al președintelui francez au ajuns online
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Sep 2021   •   14:40

Informațiile disponibile din document includ data nașterii, data vaccinării și tipul de vaccin administrat președintelui.

Instantaneul codului QR de pe certificatul sanitar al președintelui francez a fost realizat cu ocazia unei verificări de rutină la care acesta a participat.

Imaginea a fost distribuită "în mod voit sau din neglijență", au spus surse de la Palatul Élysée, care au confirmat informația către mai multe instituții mass-media franceze.

Scurgerea de date ar fi avut loc pe 20 septembrie.

Oficialii Palatului prezidențial au pus incidentul pe seama unei "încălcări etice" din partea unuia sau mai multor profesioniști din domeniul sanitar.

Conform președinției franceze, codul QR a fost dezactivat și nu mai poate fi folosit.

Consiliul Național al Ordinului Medicilor din Franța a fost sesizat pentru a sancționa persoana sau persoanele responsabile

Presa internațională arată că acest incident de securitate a datelor vine la câteva zile după ce permisul sanitar al premierului francez Jean Castex a fost publicat în condiții similare.

Biroul premierului a confirmat pentru publicația Le Figaro că "cineva" a accesat datele personale ale lui Castex "grație unei fotografii".

Potrivit sursei citate, permisul sanitar este "un document confidențial", în pofida acestui incident.

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron permis sanitar
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close