Antena 3 CNN Externe Emmanuel Macron și-a luat animal de companie. Ce rasă a ales șeful statului francez - VIDEO

Emmanuel Macron și-a luat animal de companie. Ce rasă a ales șeful statului francez - VIDEO

Emmanuel Macron și-a luat animal de companie. Ce rasă a ales șeful statului francez - VIDEO
Sursa foto: Foto: Facebook/ Emmanuel Macron
28 Aug 2017   •   19:32

Preşedintele francez Emmanuel Macron a adoptat weekendul trecut dintr-un centru administrat de Societatea pentru Protejarea Animalelor (SPA) un câine negru, un metis rezultat din încrucişarea raselor labrador şi grifon, denumit Nemo, pe care jurnaliştii au putut să îl vadă pentru prima dată luni la Palatul Elysee.

Şeful statului francez spune că a ales numele Nemo pentru noul locuitor din palatul prezidenţial, deoarece "este anul 'N'-urilor", potrivit Le Figaro, dar, mai ales, ca o referire la celebrul căpitan Nemo din romanul "20.000 de leghe sub mări", de Jules Verne, pe care preşedintele Macron îl apreciază în mod deosebit, potrivit anturajului liderului de la Elysee.

Cu o vârstă cuprinsă între unul sau doi ani, Nemo, un mascul cu blana de culoare neagră, a fost văzut de jurnalişti în salonul Murat, unde are loc şedinţa de guvern la fiecare început de toamnă.

Nemo îi urmează astfel lui Philae, o femelă de labrador oferită în 2014 fostului preşedinte al Franţei, Francois Hollande, de Federaţia foştilor militari combatanţi francezi din Montreal. Philae a părăsit Palatul Elysee alături de stăpânul ei în luna mai.

În ultimii 50 de ani, toţi preşedinţii francezi au avut un câine în perioada în care au locuit la Palatul Elysee, care dispune de grădini vaste. Cei mai mulţi dintre şefii statului francez au ales câini din rasa labrador.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron caine animal de companie
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close