Antena 3 CNN Externe Emmanuel Macron: Uniunea Europeană nu poate fi ostatica unei crize politice a Marii Britanii

Emmanuel Macron: Uniunea Europeană nu poate fi ostatica unei crize politice a Marii Britanii

Emmanuel Macron: Uniunea Europeană nu poate fi ostatica unei crize politice a Marii Britanii
02 Apr 2019   •   23:44

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a afirmat că în cazul în care va avea loc un Brexit fără acord, acest lucru se va întâmpla din cauza Marii Britanii, nu a Uniunii Europene.

Emmanuel Macron a mai spus că Marea Britanie trebuie să vină acum cu „un plan alternativ care să fie susţinut de o majoritate” pe 10 aprilie.

„O amânare lungă care va implica participarea Marii Britanii la alegerile europarlamentare şi în instituţiile europene este departe de a fi o opţiune evidentă şi cu siguranţă nu trebuie luată ca pe ceva sigur. Marea Britanie trebuie să prezinte un plan alternativ credibil până pe 10 aprilie, altfel alege retragerea din Uniunea Europeană fără acord”, a afirmat el, potrivit Telegraph
 
„Prioritatea noastră este funcţionarea UE şi a pieţei unice. UE nu poate fi ostatica unei crize politice a Marii Britanii. Nu ne putem petrece următoarele luni găsind din nou termenii divorţului nostru”, a adăugat Macron.

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. Bruxellesul a amânat producerea Brexit până pe 12 aprilie în cazul în care Camera Comunelor nu va adopta proiectul de acord. În cazul în care acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă pe 22 mai.

Citiți șiTheresa May: E nevoie de o nouă amânare a Brexit

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close