Antena 3 CNN Externe Europa fierbe la peste 40 de grade Celsius. Valul de căldură, urmat de furtuni extrem de violente

Europa fierbe la peste 40 de grade Celsius. Valul de căldură, urmat de furtuni extrem de violente

Europa fierbe la peste 40 de grade Celsius. Valul de căldură, urmat de furtuni extrem de violente
Sursa foto: Foto: captainkimo.com
30 Iul 2013   •   23:11

În mai multe ţări de pe continent, temperaturile au depăşit astazi 40 de grade Celsius. În Bulgaria, 13 regiuni au fost sub cod portocaliu,  în timp ce la vecinii sârbi, numai în capitală au fost inregistrate 600 de apeluri la serviciile de urgenţă în ultimele 24 de ore. În Franţa şi Italia, valul de căldură a fost urmat de furtuni extrem de violente.

Obişnuiţi cu verile răcoroase, polonezii s-au simţit ca în iad la 35 de grade la umbră. Cei care nu au putut evada la plajă sau la ştrand s-au răcorit cum au... putut. Puţini au respectat însă sfatul medicului să stea în casă la orele de vârf.

În Belgrad, unde temperaturile au depăşit 40 de grade la umbră, cisterne pline cu apă s-au plimbat întreaga zi prin oraş, ca să răcorească oamenii.

Valul de caniculă nu i-a ocolit nici pe vecinii bulgari unde 13 regiuni au fost azi sub "cod portocaliu". Când mercurul a ajuns să clocotească în termometre,  primăria capitalei a început să distribuie cetăţenilor apă îmbuteliată.

Şi unde nu a fost caniculă, au fost furtuni şi tornade. 12 oameni au fost răniţi după ce o tornadă a devastat o zonă industrială de lângă Milano. Pagube mult mai mari s-au înregistrat în Franţa, răvăşită, din Normandia până pe Coasta de Azur, de un val de furtuni violente.

×
Subiecte în articol: canicula
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close