Europa, lovită de caniculă. Este cod roşu în mai multe state. Zone din Spania, mistuite de un incendiu uriaş

09 Aug 2015   •   16:55
Europa, lovită de caniculă. Este cod roşu în mai multe state. Zone din Spania, mistuite de un incendiu uriaş Foto: Agerpres

Valul de temperaturi tropicale va topi şi astăzi cea mai mare parte a Europei. Este cod roşu de caniculă în Polonia, Slovacia, Austria, Croaţia şi Ungaria. În alte 13 ţări, printre care se numără Italia, Serbia, dar şi România, meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă. Vecinii noştri bulgari se luptă cu mai multe incendii de vegetaţie şi există pericolul ca ele să ajungă în România.

În Spania au fost evacuate două mii patru sute de persoane din cauza uriaşului incendiu de vegetaţie care mistuie sud-vestul ţării. Incendiul dezlănţuit într-o zonă montană din sud-vestul Spaniei face ravagii de mai bine de 24 de ore.

Din cauza temperaturilor ridicate, dar mai ales a vântului puternic, focul s-a răspândit cu repeziciune. Flăcările pătruns şi în mai multe localităţi, din jurul zonei Sierra de Gata, situată într-o provincie din vestul Spaniei, unde a provocat pagube mari. Localnicii care au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele au fost instalaţi în adăposturi improvizate, şcoli sau săli de sport.

Potrivit autorităţilor locale, focul care ar fi fost pus intenţionat, a distrus până acum 6.500 de hectare de pădure. Sute de pompieri se luptă cu incendiul de vegetaţie de proporţii. Iar în ajutorul lor au venit şi colegii din Potugalia.

În vestul Bulgariei, pompierii au fost mobilizaţi ca să stingă mai multe incendii de vegetaţie. Autorităţile au emis avertismente de pericol de incendii pentru 6 districte, inclusiv de la graniţa cu ţara noastră.


x close