Antena 3 CNN Externe Europarlamentarul liberal Adina Vălean, primul român în semi-cercul puterii din Parlamentul European

Europarlamentarul liberal Adina Vălean, primul român în semi-cercul puterii din Parlamentul European

Europarlamentarul liberal Adina Vălean, primul român în semi-cercul puterii din Parlamentul European
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    13 Iun 2012   •   21:31

Eurodeputatul liberal Adina Vălean este primul român căruia îi este alocat, până la finalul mandatului, un loc în "semi-cercul puterii" din Parlamentul European, informează un comunicat al PNL, potrivit Agerpres.

"Semi-cercul puterii" este, de fapt, primul rând din Camera Deputaţilor europeni, atunci când aceştia se întrunesc în şedinţele de plen la Strasbourg sau la Bruxelles. Locurile din primul rând sunt în mod tradiţional rezervate preşedinţilor grupurilor politice din Parlamentul European.

În prezent, Grupul ALDE, din care face parte europarlamentarul român, este reprezentat în primul rând din plen de preşedintele Guy Verhofstadt şi de către Adina Vălean", se precizează în document.

Aceeaşi sursă mai arată că, Adina Vălean, soţia liderului liberal Crin Antonescu, este împuternicită să ia parte la conferinţa preşedinţilor grupurilor politice din Parlamentul European (în cazul absenţei preşedintelui Verhofstadt) - locul unde se discută cele mai importante decizii pentru UE.

"Astfel, eurodeputatul PNL nu face parte doar din semi-cercul puterii, ci chiar din "cercul puterii din Parlamentul European", se mai arată în comunicat.

Din 2007, de când este europarlamentar, Adina Vălean a avut câteva dintre cele mai importante rapoarte din Parlamentul European (Raportul privind scăderea preţurilor la roaming, Raportul referitor la libertatea de mişcare a cetăţenilor în interiorul Uniunii, Raportul pe cetăţenie sau cel pe infrastructură - n.r.) şi este vicepreşedintele grupului ALDE din PE, al treilea cel mai important grup politic european.



×
Subiecte în articol: Adina Valean PE
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close