Evadare spectaculoasă în Rusia. Un criminal a fugit din închisoare cu elicopterul

de D.D.    |    27 Mar 2012   •   07:55
Evadare spectaculoasă în Rusia. Un criminal a fugit din închisoare cu elicopterul Foto: ufsin-vologda.ru

Un bărbat de 36 de ani a devenit cel mai faimos deţinut din Rusia, după ce a reuşit să evadeze din închisoare cu elicopterul. I-a lăsat muţi atât pe poliţiştii porniţi în urmărirea lui cât şi pe anchetatorii care au constatat că prizonierul şi-a organizat evadarea cu ajutorul a două telefoane mobile, şase cartele şi 70.000 de dolari fictivi.

Imaginile demne de "Misiune Imposibilă" i-ar face invidioşi pe toţi actorii şi cascadorii din filmele de acţiune. Şi, de ce nu, şi pe scenarişti. Pentru că Alexei Şestakov a pregătit singur detaliile marii evadări şi a convins doi complici să i se alăture. Unul dintre complici este o femeie care devenise iubita lui prin corespondenţă.

Anchetatorii nu ştiu încă dacă femeia l-a ajutat doar din dragoste sau dacă a contat şi suma pe care Şestakov le-a promis-o ei şi celuilalt complice - aproape 70.000 de dolari.

Cert este că, împreună, cei trei au închiriat un elicopter cu care Şestakov a zburat spre libertate. Îi ajunseseră 10 ani petrecuţi în închisoarea din regiunea Vologda. Mai ales că mai avea de stat la răcoare încă pe atât, pentru două crime.

A fost liber din nou dar numai pentru câteva ore. Poliţiştii l-au reperat şi au oprit maşina în care se afla evadatul.


Parteneri
x close