Antena 3 CNN Externe Evgheni Prigojin: "Războiul cu Ucraina nu era necesar | Vladimir Putin a fost minţit"

Evgheni Prigojin: "Războiul cu Ucraina nu era necesar | Vladimir Putin a fost minţit"

Evgheni Prigojin, liderul Grupului Wagner, a recunoscut că invadarea Ucrainei s-a bazat pe minciuni şi războiul nu era necesar. Într-un interviu care circulă pe reţelele sociale, Prigojin spune că Vladimir Putin a luat decizia de a porni războiul pentru că a fost minţit de ministrul Apărării, Serghei Şoigu, care avea nevoie de război pentru a deveni mareşal.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iul 2023   •   16:24

"Războiul nu era necesar pentru revenirea cetăţenilor noştri ruşi şi nici pentru demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei. Asta în primul rând. În al doilea rând, oligarhii aveau nevoie de război. A fost necesar pentru clanul care practic conduce astăzi Rusia.

Acest clan al oligarhilor primeşte tot. Dacă afacerile lor din străinătate se închid, atunci statul împarte imediat afacerile sale interne şi li le oferă. Furau cât se putea din Donbas, dar voiau mai mult. Au decis să îl pună preşedinte pe Medveciuc (n.r. dacă Rusia câştiga războiul). El a fost arestat. A fost dat la schimb pentru eliberarea Azovului", a declarat Evgheni Prigojin.

Citește și: Vila de lux a lui Evgheni Prigojin. Icoane, multe arme, lingouri de aur, acte false şi peruci găsite la percheziţii

"Prigojin rămâne o mare dilemă. În esență are dreptate. Nu era necesar acest carnagiu prin agresiunea rusă, lăsând la o parte faptul că în baza acordurilor se puteau rezolva problemele și pe cale pașnică și prin dialog. Din păcate, nici unii, nici alții nu sunt de acord cu acest dialog", a declarat Generalul Mircea Mîndrescu, într-o intervenție la Antena 3 CNN. 

În ceea ce privește muniția cu fragmentație folosită de ruși și ucraineni, Mircea Mîndrescu a spus că din punct de vedere militar, ele sunt foarte eficace, dar din punct de vedere uman, acestea sunt deosebit de periculoase pentru că nu se adresează numai militarilor, ci au efecte în timp, prin care pot afecta populația civilă, indiferent de pregătire și de vârstă.

"Muniția cu fragmentație este o muniție cu dispersie în care proiectilul cunoscut este doar cargoul care duce niște mici grenade care se împrăștie și care au efecte absolut distructive împotriva forței vii, dar care pot deveni și nefuncționale la momentul impactului cu solul și se păstrează peste ani și pot produce tragedii.

În 2008, ONU a interzis aceste muniții, dar nici Rusia, Ucraina, și nici SUA nu au respectat decizia", a precizat Generalul Mircea Mîndrescu. 

×
Subiecte în articol: Evgheni Prigojin Război Ucraina Putin
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close