Antena 3 CNN Externe Extrema dreaptă câștigă teren pe scena politică germană

Extrema dreaptă câștigă teren pe scena politică germană

Moscova are "are interese foarte complexe" în materie de informații în Germania. Cu toate acestea, extremismul de dreapta e "cea mai mare amenințare" la adresa securității țării.

Extrema dreaptă câștigă teren pe scena politică germană
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    07 Iun 2021   •   21:32

Bruno Kahl, directorul Serviciilor Federale de Informații (BND), și Thomas Haldenwang, șeful Oficiului Federal pentru Protecția Constituției (BfV), au vorbit într-un interviu acordat publicației Welt am Sonntag despre extremismul de dreapta și pericolele externe.

Haldenwang a caracterizat extremismul de dreapta drept "cel mai mare pericol la adresa securității și democrației noastre". Internetul e plin de "mesaje de ură anti-musulmane și antisemite, xenofobe și antidemocratice”.

El a avertizat că extrema dreaptă câștigă teren pe scena politică germană. 

În ceea ce privește state precum China și Rusia, acestea încearcă tot mai mult să semene discordie între aliații occidentali, spune Kahl. Sunt folosite toate metodele posibile pentru "protejarea propriilor avantaje și pentru a provoca disonanțe între statele din Occident”, declarat șeful BND.

Putem observa o "dominație a altor puteri care vor să ne impună propria lor voință ... Abordarea este mai aspră și mai nemiloasă".

Șeful BfV, Thomas Haldenwang, a declarat că regimul de la Kremlin e interesat de informații din toate domeniile din Germania. Spionajul rusesc "și-a sporit semnificativ activitatea", a declarat Haldenwang pentru Welt am Sonntag, potrivit Deutsche Welle.

Haldenwang a precizat că Rusia folosește agenți pentru a încerca "să stabilească contacte în zona factorilor de decizie politică”, potrivit Euractiv.

"Metodele Moscovei devin mai dure și mijloacele mai brutale”, a adăugat el, amintind de asasinarea unui georgian la Berlin în 2019. Germania a acuzat Rusia de uciderea acestuia.

×
Subiecte în articol: Germania extremism antisemitism
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close