Antena 3 CNN Externe Federația Rusă nu va ridica cadavrele soldaților ruși care au murit în Ucraina | Aceștia nu există

Federația Rusă nu va ridica cadavrele soldaților ruși care au murit în Ucraina | Aceștia nu există

Ministerul rus al Apărării refuză să recunoască pierderile armatei sale în Ucraina.

Federația Rusă nu va ridica cadavrele soldaților ruși care au murit în Ucraina | Aceștia nu există
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    02 Mar 2022   •   08:54

Senatorul rus Lyudmila Narusova a spus că trupurile soldaților care au murit în Ucraina nu vor fi luate în Federația Rusă, informează Unian.net.

Potrivit ei, astăzi regimul Putin pur și simplu nu are o astfel de preocupare.

„Astăzi am fost la Comitetul Mamelor Soldaților, care pur și simplu este inundat de telefoane și scrisori de la mame care au pierdut legătura cu copiii chemați acolo. Nu au nimic de pierdut, caută măcar ceva care să le ofere informații.

 Au văzut fotografii ale fiilor lor și au început să dea telefoane și au aflat că unii sunt în captivitate, că alții au murit. Dar problema de a colecta cel puțin cadavrele morților pur și simplu nu există! ",a spus ea.

În regiunile Rusiei, oamenii caută disperați să afle informații despre decese și prizonieri. Există o mulțime de solicitări, dar nu există deloc informații. 

Talk-show-urile televiziunii de stat ruse descriu videoclipurile cu rachete care lovesc orașele ucrainene și rapoartele despre soldații ruși uciși în acțiune drept „falsuri”, în timp ce mass-media din țară încearcă să găsească fotografii și videoclipuri apărute din Ucraina care contrazic rapoartele oficiale ale invaziei.

„Distrugerea miturilor” este una dintre ajustările pe care emisiunile de propagandă TV au trebuit să le facă, ca dovadă a distrugerii tot mai mari în orașe precum Harkov și Kiev, face din ce în ce mai dificilă prezentarea de către guvern a ficțiunii unei ofensive concentrate în regiunea Donbas.

Vremya Pokazhet de la Channel One, a spus că experții și oficialii au preluat rapoartele că sute de soldați ruși au murit, în semn că informațiile despre victime nu mai puteau fi ascunse publicului.

Aceasta a urmat poveștilor rudelor soldaților care descriu șocul și furia pe care au simțit-o când au aflat că soții, frații și fiii lor au fost trimiși la luptă în Ucraina.

„Există un val enorm de informații”, a spus deputatul rus Boris Cernizev. „Oamenii arată falsuri, arată ceea ce ar fi soldații noștri morți. Toate acestea trebuie oprite”, informează The Guardian.

Pentru prima dată, marți, ministerul rus al apărării a declarat că intenționează să lovească ținte la Kiev, la câteva zile după ce rachetele sale au căzut în jurul orașului, ca parte a începutului invaziei. Rachetele rusești au lovit un turn de televiziune din Kiev, semn că bombardamentele orașelor ucrainene vor deveni în curând mult mai răspândite.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii
x close