Antena 3 CNN Externe O bătrână din Germania a fost amendată pentru necompletarea chestionarului COVID-19

O bătrână din Germania a fost amendată pentru necompletarea chestionarului COVID-19

În Germania, o bătrână grav bolnavă a fost amendată pentru intrarea la toaletă într-un local fiindcă nu a completat chestionarul de urmărire COVID-19.

O bătrână din Germania a fost amendată pentru necompletarea chestionarului COVID-19
Sursa foto: Twitter/PeanutsFirst
de Alexandra Ionescu    |    15 Oct 2021   •   23:57

Werner și Rozalia Braune, căsătoriți de 63 de ani, clienţi fideli ai unui local, au fost amendaţifiindcă nu au completat chestionarul de urmărire COVID-19.

Rozalia Braune, în vârstă de 86 de ani, are un grad mare de handicat și nu poate merge fără să se sprijine de baston pe o distanță mai mare de 30 de metri. De cinci ani ea este îngrijită de soțul ei.

Având o urgență fiziologică, a fost condusă de soțul ei la toaleta unui local din Hamburg, restaurant unde luau prânzul foarte des. Din cauza grabei, cei doi nu au mai apucat să completeze fişa de urmărire.

La ieşirea din local, cei doi au fost chestionați de un agent de poliţie aflat în zonă,și care, pentru că nu au completat formularul specific, i-a amendat. Aceștia au primi amenda prin poştă după patru luni, pe 12 octombrie: câte 178,50 de euro de fiecare, potrivit Blid.

„Avem atât de multe necazuri de sănătate, am grijă de soția mea non-stop, nici nu știu dacă avem bani să plătim! Nu mai zic că eram clienți cunoscuți, luam prânzul în fiecare zi acolo și am completat o groază de fișe înainte. Adresa și numărul de telefon erau disponibile”, a declarat întristat Werner Braune.

Cei doi pot face recurs, potrivit autorităților.

×
Subiecte în articol: Germania amenda chestionar COVID-19
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close