Antena 3 CNN Externe O femeie însărcinată încearcă să sară pe geam de teama soțului abuziv în Brazilia

O femeie însărcinată încearcă să sară pe geam de teama soțului abuziv în Brazilia

O femeie însărcinată în 10 săptămâni încearcă să sară de la etajul doi al unei clădiri din Brazilia, pentru a scăpa de soțul abuziv. Acesta o prinde și o târăște înapoi în casă.

O femeie însărcinată încearcă să sară pe geam de teama soțului abuziv în Brazilia
Sursa foto: Twitter/Daily Mail
de Alexandra Ionescu    |    17 Sep 2021   •   09:43

Maria José, în vârstă de 35 de ani, însărcinată în 10 săptămâni, încearcă să scape de soțul ei Vitor Batista, dar nu reușește, acesta o prinde, și o trage înapoi în apartament. 

Vecinii au chemat poliția, care l-a arestat pe Batista.

Se pare că bărbatul s-ar fi enervat după ce a descoperit că soția lui a scris un bilet în care cerea ajutor, și l-a aruncat pe fereastră.

Maria José a spus că bărbatul ei o lovește în mod repetat. Batista i-ar fi amenințat și fiul de 4 ani pe care femeia îl are dintr-o relație anterioară.

În luna mai, aceasta a mai sărit o dată pe fereastră încercând să scape de abuzurile lui.

”Era foarte gelos și posesiv. Nu mă lăsa să ies nici pe stradă, nici măcar să mă duc la servici, de unde m-au și concediat din cauza asta” a spus José.

În ciuda abuzurilor frecvente, femeia a sperat că soțul ei se va schimba.

”Am crezut mereu că se va schimba, dar agresiunile au continuat de-a lungul timpului... și s-au înrăutățit”.

Violența domestică în România

În România, autoritățile constată o creștere a numărului femeilor bătute, violate sau asupra cărora se exercită presiuni psihice în propriile lor case.

Este vorba, însă, mai degrabă de o creștere a numărului celor care fac plângeri, care-și conștientizează situația și vor să scape, fiindcă numărul real al femeilor bătute periodic este mult mai mare. 

În  primele șapte luni ale anului numărul victimelor este de aproape 5500 de persoane și au fost emise peste 4800 de ordine de protecție provizorii din care circa jumătate au primit confirmarea procurorilor.

Pe fondul măsurilor sanitare luate în România, conform Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați au fost înregistrate cu 2,3% mai multe sesizări din partea femeilor agresate de partenerii de viață.

Creșterea violențelor din perioada pandemiei a dus la adoptarea Legii 183/2020 prin care agresorii care încalcă ordinele de protecție vor putea fi condamnați la închisoare între 1 și 5 ani.

Statisticile Poliției Române arată că 40% dintre ordinele de protecție sunt încălcate. În multe dintre situații femeile sunt omorâte înainte să apuce să ceară din nou ajutorul.

 

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close